נהגים רבים מתקשים לעמוד בפיתוי ואינם יכולים להמשיך שגרת חייהם ללא שימוש ברכב.
מי שמבצע נהיגה בשלילה נוטל על עצמו סיכון עצום.
לא רק שהוא עלול להיתפס בבדיקה אקראית אלא שהמשטרה מפעילה יחידה מיוחדת, המכונה “יחידת הפסולים”, המבצעת פעולות יזומות כנגד מי שמתקבל מידע מודיעיני על כך שהוא ממשיך לנהוג למרות שרישיונו נשלל.
מי שנוהג בזמן שלילה נוהג ללא ביטוח והוא עלול למצוא עצמו נתבע בסכומי עתק.
נהיגה בשלילה נחשבת לאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר.
סע’ 67 לפקודת התעבורה מטיל עונש של קנס כבד ועד שלוש שנות מאסר.
מי שנתפס נוהג ללא רישיון תקף אינו זהה למצבו של מי שנפס נוהג בשלילה.
מדוע נחשבת נהיגה בשלילה לעבירה כה חמורה
הסיבה שמערכת המשפט מתייחסת בחומרה כה רבה לנהיגה בשלילה היא שעבירה כזו מעידה על זלזול מופגן במערכת, זלזול המערער את תוקף שיפוטה, את יכולתה לאכוף מרותה ולתרום חלקה לשמירה על בטיחות כל המשתמשים בדרכים, נהגים, הולכי רגל ורוכבי אופניים כאחד.
שיטת הנקודות ושלילת רישיון נהיגה
כל נהג צריך לדעת שאם הוא יתפס מבצע עבירת תנועה, מלבד העונש שיקבל, עשויות להירשם לחובתו מספר נקודות אשר נצברות, בהתאם לשיטת הנקודות, ומשמעויות שונות לצידן.
שאלה השגורה בפי רבים היא “כמה נקודות זה שלילה”, מי שצובר בתוך שנתיים 36 נקודות ומעלה רישיונו יפסל למשך 3 חודשים והוא יידרש לעבור מבחן עיוני לפני שיוכל לחדשו.
מי שצובר 36 נקודות פעמיים בתוך שש שנים או מי שצובר 72 נקודות בתוך שנתיים רישיונו יפסל למשך 9 חודשים והוא יצטרך לעבור לא רק מבחן עיוני אלא גם מבחן מעשי (“טסט”) ואף ישלח לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
שלילה לנהג חדש
מנהגים חדשים נדרשת הקפדה יתרה על חוקי התעבורה.
אחד הסימנים לכך הוא המשמעות החמורה יותר שיש לשלילת רישיונו של נהג חדש, ביחס לשלילת רישיון של נהג וותיק.
נהג חדש שרישיונו נשלל לתקופה של שלושה חודשים או יותר יצטרך לעבור מבחן עיוני ומבחן מעשי בטרם יוכל לחדש רישיונו.
בנוסף ידרש לתקופה נוספת של נהג חדש.
נהג חדש העובר עבירת תנועה חמורה יצטרך, בנוסף להנ”ל, גם לעבור בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. מיותר לציין כי נהיגה בזמן שלילה נחשבת לעבירה חמורה שכזו.
חידוש רישיון נהיגה לאחר שלילה
שלושה גופים מוסמכים לפסול רישיון, בית המשפט, משרד הרישוי והמשטרה. הליך קבלת רישיון נהיגה לאחר שלילה תלוי בנסיבות כל מקרה לגופו. מי שרישיונו נפסל מנהלתית על ידי המשטרה יקבל, בתום תקופת השלילה, את רישיונו בלשכת משטרת התנועה בה נדרש להפקידו. מי שרישיונו נפסל במשרד הרישוי יקבל רישיונו בסניף משרד הרישוי בו מסר רישיונו. מי שרישיונו נפסל בבית המשפט יידרש לפנות למשרד הרישוי, החל מיום לאחר תום תקופת השלילה, עם טופס הפקדת רישיון, כתב אישום וגזר דין.
מי שמנסים להערים על המשטרה ולהציג רישיון ישן או העתק רישיון שהוציאו מבעוד מועד טרם הפקדת רישיון נהיגה שנשלל, יגלו כי אין הדבר צולח בידם היות ודבר שלילת הרישיון יתגלה בבדיקה הממוחשבת שעורכים השוטרים בכל מקרה.
כאמור, נהיגה בשלילה היא עבירה חמורה. משרד עורכי דין גולדברג מתמחה בדיני תעבורה, וישמח לייעץ, ולהעניק ליווי משפטי איכותי ומסור אשר יבטיח השגת תוצאה מיטבית בהליך המשפטי המתנהל כנגדכם.